.st0{fill:#FFFFFF;}

Cum se afiseaza numerotarea paginilor? 

De Luciana Bercean

Atunci cand avem de scris un text pe mai multe pagini, este indicat sa afisam numerotarea paginilor. Numerotarea paginilor se poate face in mai multe moduri, nu-ti ramane decat sa alegi modalitatea care ti se potriveste tie mai bine.

Pentru ca aceasta operatiune se face diferit in Word 2003 fata de Word 2007, o sa prezint optiunile pe rand.

Pentru Word 2003

Varianta 1:

  1. Meniul Insert, Optiunea Page Numbers
  2. Se deschide fereastra Page numbers, cu urmatoarele optiuni disponibile:

Position – se alege daca numarul paginii sa fie afisat in antet (header – partea de sus a paginii) sau in subsol (footer – partea de jos a paginii)

Alignment – se alege pozitia numarului paginii: stanga (left), centru (center), dreapta (right). In cazul in care antetul si subsolul arata diferit pentru paginile pare si pentru cele imparte, se poate alege pozitionarea numerotarii in interiorul paginii (inside) sau exteriorul paginii (outside)

Show number on first page – daca aceasta optiune este selectata, numerotarea paginii va fi afisata si pe prima pagina. Daca nu e selectata, numerotarea paginii va fi afisata doar de la pagina 2 mai departe

Format – Acest buton deschide o noua fereastra de unde se poate seta formatul numerotarii (Number Format – cifre romane, cifre arabe, litere mari, litere mici) si de la ce numar sa inceapa numaratoarea paginilor (Start at: – se poate specifica un alt numar decat 1, care e implicit)

 1. Dupa selectarea optiunilor dorite, se apasa butonul Ok pentru inchiderea ferestrei

Varianta 2

  1. Meniul View, optiunea Header and Footer

Optiunea ne pozitioneaza in antetul paginii si afiseaza bara de instrumente Header and Footer, care contine mai multe butoane pentru inserarea anumitor elemente in mod automat in antet sau subsol

  1. Se pozitioneaza cursorul in zona in care se doreste afisarea numarului paginii (fie in antet, fie in subsol)
  2. Se selecteaza de pe bara de instrumente Header and footer butonul Insert Page number ()
  3. Daca se doreste formatarea numarului de pagina (vezi pas 2 de la varianta 1 – optiunea Format) se selecteaza butonul Format Page Number ()
  4. Pentru a scrie numerotarea paginii sub forma „Pagina 1 din 10”, se face in felul urmator:

– Pozitionez cursorul unde doresc numerotarea paginii

– Scriu „pagina din ” (in locul simbolurilor, apasa pe simbolul identic de pe bara de instrumente)

 1. Pentru a iesi din zona de antet sau subsol, selecteaza butonul Close de pe bara de instrumente Header and Footer sau da un dublu-click in afara zonei respective

Pentru Word 2007

Varianta 1

  1. Meniul Insert, sectiunea Header & Footer, butonul Page Number
  2. Daca se doreste alegerea unui alt format decat cel implicit, se alege optiunea Format Page Number.

La fel ca si la Word 2003, acest buton deschide o noua fereastra de unde se poate seta formatul numerotarii (Number Format – cifre romane, cifre arabe, litere mari, litere mici) si de la ce numar sa inceapa numaratoarea paginilor (Start at: – se poate specifica un alt numar decat 1, care e implicit)

  1. Daca nu se modifica formatul sau daca am setat deja un alt format, se trece la pasul urmator
  2. In functie de zona in care se vrea afisarea numerotarii paginii, se alege una din urmatoarele optiuni:

Top of page – introduce numerotarea paginii in antet, intr-una din variantele disponibile spre selectare (aliniere simpla: stanga, centru, dreapta sau orice alta optiune predefinita)

Bottom of page – introduce numerotarea paginii in subsol, intr-una din variantele disponibile spre selectare (aliniere simpla: stanga, centru, dreapta sau orice alta optiune predefinita)

Page Margins – introduce numerotarea paginii in marginile paginii, conform variantelor disponibile

Current Position – introduce numerotarea paginii in locul in care e pozitionat cursorul la momentul alegerii optiunii. Si aici sunt disponibile mai multe variante predefinite de afisare.

Atentie! Aceasta varianta va inlocui orice text existent deja in antet sau subsol, afisand doar numerotarea paginii conform optiunilor selectate. Daca ai deja un text scris in antet sau subsol, sfatul meu e sa folosesti urmatoarea varianta descrisa mai jos

Varianta 2

 1. Meniul Insert, sectiunea Header & Footer, butonul Header – optiunea Edit Header sau butonul FooterEdit Footer (nu are importanta foarte mare pe care dintre ele il alegeti, deoarece puteti oricand sa va mutati din antet in subsol si invers)
 2. Prin alegerea oricarei optiuni de la pasul anterior, se va deschide spre editarea zona antetului sau a subsolului (conform butonului selectat) si va fi disponibil meniul special pentru antet si subsol, Header and Footer Tools – Design
 3. Pentru navigarea intre antet si subsol poti fie folosi butoanele din sectiunea Navigation, fie sa derulezi pagina pana in zona dorita
 4. In sectiunea Header and Footer exista un buton pentru Page Number, cu optiunile identice cu cele prezentate la varianta 1, pasul 4
 5. In cazul in care ai deja un text scris in zona in care doresti afisarea numerotarii paginii, recomandarea mea este sa folositi optiunea Current position. In acest fel, o sa ramana afisat atat textul cat si numerotarea paginii. Orice alta varianta alegi din cele implicite, se va inlocui orice este scris in antet sau subsol si se va afisa doar numerotarea paginii.
 6. Pentru a iesi din zona de antet sau subsol, selecteaza butonul Close Header and Footer de pe Ribbon sau da un dublu-click in afara zonei respective

Indiferent de metoda aleasa, daca doresti modificarea alinierii sau schimbarea tipului de scris, dai dublu-click pe zona in care ai numerotarea paginii, selectezi numarul si aplici formatul dorit folosind optiunile normale pentru text.

Luciana Bercean


Luciana este un trainer deosebit, care predă cursuri din pasiune. Iubește oamenii și principala ei abilitate este capacitatea de a se face înțeleasă indiferent de subiectul pe care îl abordează. Pune accentul pe partea practică tot timpul și folosește foarte des analogii pentru a explica subiectele abstracte. Lucianei ii plac provocările și...să facă oamenii să zâmbească :)

Află povestea Lucianei de aici.

Luciana

related posts:


Cum facem sa arate bine tabelele din Word?


Cum controlam impartirea unui paragraf pe doua pagini?


Cum impartim un text in coloane, ca la ziar?

 • Tudor Elena spune:

  Buna ziua.
  Felicitari realizatorilor(realizatoarei) acestei pagini.
  Mie cel putin imi este de foarte mare ajutor pentru ca este prezentata pe intelesul tuturor, si mai ale pentru cele doua Office 2003 si 2007.
  Multumim frumos ca sa gandit cineva si la acest lucru
  O zi frumoasa de Sf. Valentin va doresc.

  • Multumesc frumos pentru aprecieri si ma bucur din suflet ca va e de ajutor informatia.
   O zi minunata si dumneavoastra.

 • Nu pot seta automat acest lucru. Era mult mai simplu la versiunile vechi de Office. Office ul 2007 si 2010 sunt mult mai naspa. L-a incarcat inutil cu o gramada de aplicatii care nu le folosesti vreodata. Nu am reusit sa setez o amarata de numerotare

  • Iti inteleg frustrarea si imi pare tare rau ca nu te intelegi cu variantele mai noi de Office.

   Fiind o abordare un pic diferita, e normal sa nu-ti fie totul foarte la indemana. Te asigur insa ca daca ii acorzi suficienta rabdare si iei lucrurile pas cu pas, o sa reusesti pana la urma.

   Daca vrei, poti sa ma suni la numarul de telefon din sectiunea Contact cand ai fisierul in fata si te ghidez pas cu pas. Ce zici?

 • Comenzile care le specifici tu acolo sunt inactive(unele dintre ele). Imi vine sa dau jos office ul 2007 si sa il las pe 2003, unde nu am sat o ora sa incerc sa setez o numerotare automata de pagini si nici macar nu am reusit.

  • Daca imi spui concret la ce optiuni te referi, iti pot da un raspuns clar. De obicei, exista optiuni inactive doar daca nu respecti toti pasii. Dar, asa cum iti spuneam si in comentariul anterior, ma poti suna si sigur gasim impreuna o rezolvare.

 • morosanu gheorghe spune:

  Lucrez de 20 de ani cu Office, iar acum ma chinui de o luna să numerotez paginile exterior stînga-dreapta, în Office 2007. Faceti-mi ceva să n-o iau razna şi să trîntesc sculele . Multumesc, Geo

  • Geo, tocmai iti compun un e-mail cu pasii concreti. O sa ajunga la tine in cateva minute. Multumesc si sper sa-ti fie de ajutor.

 • Doresc sa numerotez lucrarea de grad si nu stiu cum sa fac ca prima pagina si a doua din lucrare sa nu se numeroteze,deci numerotarea sa inceapa de la a treia pagina ca fiind drept pagina 1.
  Va rog frumos spuneti-mi cum sa fac.
  Mii de multumiri

  • Pentru asta trebuie sa imparti documentul in 2 sectiuni.
   Inainte de pagina 3, introduci un Section Break (Sper ca ai o varianta de Office de la 2007 incoace). Meniul Page Layout, Sectiunea Page Setup, butonul Breaks. Alegi din zona Section Breaks optiunea Next Page (daca ai deja o intrerupere de pagina, ar fi bine sa stergi acea intrerupere inainte de a face Section Break).

   Dupa ce ai facut operatiunea de mai sus, documentul tau va fi impartit in 2 sectiuni: prima sectiune va cuprinde paginile 1 si 2, iar a doua sectiune va cuprinde paginile de la 3 incolo.

   Intri in subsolul paginii 3 (daca ai numerotarea in antet, o sa intrii in antetul paginii 3). Daca ai facut asta, o sa vezi scris “Footer – section 2” scris in partea stanga, si “Same as previos” scris in partea dreapta a subsolului. Atata timp cat esti in subsol, o sa-ti apara un meniu special pentru antet si subsol (Header & Footer Tools). In meniul respectiv o sa vezi ca ai bifata optiunea “Link to previous”. Va trebui sa dai click pe ea pentru a o dezactiva.

   In felul acesta, o sa ai subsol diferit in prima sectiune de sectiunea a doua. Nu-ti mai ramane decat sa stergi numerotarea paginii din subsolul primei sectiuni si apoi sa pui in subsolul aferent sectiunii 2 numerotarea paginii si sa o formatezi sa inceapa de la 1 (optiunea format Page number).

   Daca nu te descurci, lasa-mi un mesaj nou si vedem ce putem face.

   • Mii de multumiri.Am reusit fara probleme.
    Multa sanatate va doresc

    • Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de ajutor. Bafta la sustinerea lucrarii!

 • Buna seara,
  Am urmat pasii dvs pentru numerotarea paginilor in subsol in momentul cand am text aici, in word 2007, insa dupa pagina 9, incepe numerotarea de la pagina 1 din nou.Cum sa procedez? Multumesc.

  • Daca incepe numaratoarea din nou de la 1 de la o anumita pagina, inseamna ca ai impartit textul in sectiuni.
   Cea mai simpla modalitate de a continua numaratoarea este de a merge in subsolul paginii 9 (adica in acea pagina in care incepe numaratoarea paginii de la 1) si sa verifici daca scrie pe linia de delimitare a subsolului “Footer – section 2” (poate sa apara si al numar, nu este important.) Important este sa mergi in meniul special pentru antet si subsol HEader & Footer Tools si sa apesi pe butonul “link to previous”. O sa primesti un mesaj prin care sa confirmi ca vrei sa stergi subsolul actual (cel care incepe de la 1 in loc de 9), te rog sa apesi Yes. In acest fel subsolul tau va deveni identic cu paginile anterioare si numaratoarea va continua in mod normal.

   • liubovici spune:

    salut, te rog mult sa ma ajuti sa scap de problema cu impartirea sectiuni , de la pag 1 la 23 am footer 1, dupa aceea footer 3, si mai spre finalul documentului footer 8, am facut cum ai scris link to previous si nu am reusit sa mi se numeroteze cotect, imi poti trimite o adresa de email si sa vad daca ma poti auta , ca deja innebunesc de dimineata . merci

    • Trimis email. Astept fisierul. Daca imi dai si un numar de telefon, ne putem auzi sa-mi spui cum vrei sa fie numerotarea, de fapt.

 • Sau apare de exemplu nr 1 la fiecare pagina,dupa ce au fost numerotatea pana la pagina 9 corect…

 • Multumesc pt raspuns, insa nu pot accesa” link to previous”,oare am setat ceva?

  • Exista 2 cazuri in care nu poti accesa “Link to previous”
   1. Esti in prima sectiune (cand intri in antet sau in subsol, atunci scrie Footer – Section 1 sau Header – Section 1). Daca esti in antetul sau subsolul din prima sectiune, nu ai acces la link to previous pentru ca nu exsita un “previous” (anterior)
   2. Nu ai textul impartit in mai multe sectiuni. (Aici sunt confuza, pentru ca spui ca numerotarea paginilor se schimba la pagina 9, ceea ce e imposibil fara sectiuni).

   Cea mai simpla varianta la care ma pot gandi este de a-mi trimite un e-mail cu documentul in cauza sa vad cum arata si apoi iti dau explicatia necesara. Adresa este contact [at] scoalalucianei.ro

 • Multumesc, pana la urma am facut un subsol personalizat,nu cel pe care trebuia sa-l respect.Insa acum am o alta problema,folosesc watermark in word si am copiat fraze de pe anumite site-uri pentru lucrarea care vreau sa o fac si nu se vede tot watermark-ul in momentul cand am dat copy paste de pe net, se vede doar o parte din el. Initial am crezut ca textul ar fi incadrat intr-un paragraf alb, insa nu e asa,nu am idee cum sa fac sa se vada tot watermark-ul, am incercat sa scriu textul eu si se vede tot, dar nu pot scrie chiar pt toata lucrarea. Cum pot face? Exista o anumita setare?Multumesc!

  • Nu stiu daca am inteles bine ce vrei sa faci.
   Watermark-ul este un text care apare pe toata pagina, cumva in spatele textului (gen Confidential, Secret etc.).
   Din ca spui tu, inteleg ca ai anumite paragrafe in spatele carora nu se vede Watermark-ul.
   Ma gandesc la 2 variante:
   1. Ai culoare de fundal la acel paragraf. Ca sa elimi culoarea respectiva, poti selecta paragraful in cauza, si din sectiunea Paragraph folosesti butonul Shading (galeata cu vopsea) pentru a selecta No color (sau no shading, depinde ce versiune de program ai).
   2. Ai textul dat cu “evidentiator” (echivalentul text-markere-lor colorate cu care obisnuim sa facem selectii pe cursuri sau carti ca sa invatam mai bine). In acest caz, selectezi paragraful si folosesti din sectiunea Font butonul “Highligh color” (are ca simbol un ab, o pensula si o culoare) si alegi No color.

   E posibil sa le ai pe ambele, deci trebuie sa le incerci pe ambele.

   Data viitoare, ca sa nu mai ai astfel de probleme, in momentul in care copiezi un text de pe internet, in loc sa dai Paste simplu alege optiunea Paste Special – unformatted text (in acest mod iti va copia doar textul, fara sa copieze si formatarile textului: culoare, tip de scris etc.)

 • Multumesc,incercasem ambele metode,insa pe unele pagini se vede watermark-ul pe altele doar o parte din el, sau cu intreruperi unde este textul 🙁

  • Nu vrei sa-mi trimiti textul sa vad ce si cum? Promit ca dupa ce rezolv problema o sa-l sterg din computer si din e-mail si ca indiferent ce informatie ar contine nu o sa fie vazuta de alti ochi decat ai mei.

  • Am uitat sa mentionez ca trebuie sa selectezi textul pe portiuni mici si sa incerci variantele de care iti spuneam. Cel putin varianta de Highlight Color nu poate fi dezactivata decat pe portiuni mici. Nu functioneaza daca selectezi intregul document si alegi optiunea No color. Sper sa te ajute aceasta noua informatie.

 • Buna! Am incercat metodele de mai sus insa nu reusesc deloc sa numerotez incepand cu pagina 3 in word 2010…se numeroteaza primele 6 si apoi nu mai vrea 🙁

 • Buna..te rog mult ma poti ajuta cu o problema..doresc numerotarea unei lucrari de dizertatie de la pagina 9 in sus..iar in pagina 9 sa fie un alt titlu al antetului iar in pagina 10 sa fie un alt titlu..
  Am reusit cateva variante dar nu pot scapa de la pagina 2-8 de numerotare ..cum pot sa o sterg sa nu mai imi apara?
  Multumesc pt ajutor

 • Buna ziua
  Nu reusesc sa numerotez paginile in WORD 2010, daca vreau in urmatorul fel: pag 1 din 10.
  As mai avea o problema, cum pot avea texte diferite la footer la de la o pagina la alta? Adica, de ex daca am nevoie de alt text la fiecare footer.
  Multumesc.

  • Ai raspunsul la problema ta ca raspuns la comentariul lui Ciprian.
   Daca vrei informatii mai detaliate, am scris un ghid care te indruma pas cu pas astfel incat sa obtii numerotarea dorita.
   Gasesti ghidul aici.

 • Buna ziua,
  Am aceeasi problema ca Ciprian. Doresc ca pagina 3 sa fie numerotata cu 1, am urmat intocmai pasii dar ideea este ca ramane numerotat 1 la pagina 2 dupa ce am inserat o noua pagina, s-a facut modificarea la pag 3 cu nr. 1, dar eu trebuie sa predau lucrarea si electronic.
  Multumesc.

  • Asta se intampla din cauza ca ai creat o pagina noua in alta sectiune decat cea in care era necesar.
   Uita-te la numarul sectiunilor (sunt afisate pe fiecare pagina in antet si in subsol). Verifica sa ai afisat numarul paginii in sectiunea care trebuie.
   Cel mai probabil, sectiunea ta cu numarul 2 incepe acum pe pagina 3, in loc de pagina 1, pe care era initial pusa (inainte de a adauga o pagina noua).
   Mergi pe pagina 2, afiseaza numarul paginii (1, asa cum doresti). Iar in pagina 3, activeaza butonul de “link to previous” si o sa continue numaratoarea cu 2 pe pagina 3.

   Spor! Daca nu reusesti, da-mi un telefon (numarul e afisat pe pagina de contact) si te programez pentru o sesiune de Teamviewer ca sa iti arat cum se face “live”.

 • Te rog frumos Luciana, la ce se refera coloncifru: sus 1,2cm, exterior?

  • Conform DEX online, se pare ca se refera la numerotarea paginii 🙂
   “COLONCÍFRU s.n. (Poligr.) Cifră care arată numărul de ordine al paginii unei cărţi. [Var. coloncifră s.f. / < fr. colonne-chiffre, cf. germ. Kolumnenziffer]."

 • Buna ziua,
  As vrea sa mi spuneti va rog -Cum pot numerota filele si NU paginile – ( asa cum se face la un registru in dreapta sus)….in word.(XP -office 2003 cred)
  Mi a aratat cineva cu ceva timp in urma si a folosit autonumber, file pare, impare….*0,5 dar nu mai stiu cum.

  Va multumesc!!!

 • laiu victor spune:

  buna ziua ,ma confront cu o problema nu stiu de ce nu raman afisate filele din bara.Apar cand deschid leptul o secunda apoi dispar. Multumesc!

  • Imi pare rau, dar nu cred ca inteleg ce vi se intampla. Va rog sa reveniti cu mai multe detalii.
   Inainte de a apasa butonul de trimitere, va rog sa verificati si ca toate cuvintele sunt scrise corect.
   Multumesc.

 • buna ziua
  -am un document format din pagini landscape si portret, paginile 1 2 3 sunt landscape dupa care a 4-a este portret, practic numerotarea se reseteaza de la pagina portret …paginile 123 corect numerotate dupa care de la pagina 4 care e portret se reseteaza si incepe iar cu 1 …cum pot rezolva sa imi numeroteze in continuare…? multumesc anticipat

 • Intri in subsolul paginii 4 (daca ai numerotarea in antet, o sa intri in antetul paginii 4). Daca ai facut asta, o sa vezi scris “Footer – section X” (x-ul reprezinta numarul sectiunii tale, probabil 2) scris in partea stanga, si “Same as previos” scris in partea dreapta a subsolului. Daca nu scrie “same as previous” in partea dreapta, atunci va trebui sa aplici urmatoarea optiune: atata timp cat esti in subsol, o sa-ti apara un meniu special pentru antet si subsol in zona de sus (Header & Footer Tools). In meniul respectiv o sa vezi optiunea “Link to previous”. Daca dai click pe acea optiune, va scrie si in subsol “same as previous”.
  Daca aceasta setare nu rezolva problema, atunci trebuie sa dai click dreapta pe numarul paginii (esti in continuare in subsolul paginii 4, cea portret) si sa alegi “Format page numbers” si in fereastra care se deschide alegi “continue from previous section”.

  Astept sa-mi confirmi ca e totul ok. Spor!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >