Adobe Certified Associate - Authorized Testing Center

Adobe Certified Associate - Centru autorizat de testare

Ce este o certificare ACA (Adobe Certified Associate)?

Certificarea ACA (Adobe Certified Associate) este o acreditare care validează abilitățile de Digital Design de tip Entry Level utilizând software-ul Creative Cloud. ACA dovedește eficiența în lucrul cu programele de design Adobe. 

Pentru a obține o certificare ACA, o persoană trebuie să promoveze un examen riguros administrat printr-un centru de testare autorizat Certiport (CATC). Fiecare examen corespunde unei aplicații Adobe specifice și reprezintă o singură certificare. Toate examenele sunt create cu contribuții ale experților Adobe în materie și revizuite riguros pentru integritate.

Examenele durează 50 de minute, sunt bazate pe performanță, utilizează scenarii realiste și articole interactive pentru a testa familiarizarea candidaților cu caracteristicile și capacitățile principale ale produsului, managementul de bază al proiectului și principiile de proiectare. 

Candidații de succes au de obicei 150 de ore de instruire și experiență practică.

În iunie 2021 certificarea ACA (Adobe Certified Associate) își va schimba numele în Adobe Certified Professional (ACP). 

Ce este Certiport?

Certiport, o marca a Pearson VUE, ajută oamenii să reușească prin certificare. Certificatele Certiport sunt recunoscute la nivel global si au ca scop sporirea productivității si valorii individuale.

Certiport a fost înființat în 1997 și în prezent examenele Certiport pot fi susținute în întreaga lume, prin intermediul a peste 14000 de Centre Autorizate de Testare. Anual se susțin în jur de 3 milioane de examene, în 148 țări, în 26 limbi.

Certiport dispune de un portofoliu sofisticat de programe de certificare, pe lângă certificările ACA (Adobe® Certified Associate), mai include și certificările MOS (Microsoft® Office Specialist), IC3, sau  ITS (Information Technology Specialist)

În România, furnizorul autorizat Certiport este Certipro. Acesta se ocupă cu autorizarea centrelor de testare și cu promovarea certificărilor Certiport în România.

Tipuri de certificare ACA

În acest moment sunt disponibile următoarele tipuri de certificare ACA - Adobe Certified Associate :

 • Visual Design Using Adobe Photoshop
 • Graphic Design & Illustration Using Adobe Illustrator
 • Print & Digital Media Publication Using Adobe InDesign
 • Digital Video Using Adobe Premiere Pro
 • Visual Effects & Motion Graphics Using Adobe After Effects
 • Multiplatform Animation Using Adobe Animate
 • Web Authoring Using Adobe Dreamweaver

Certificat Adobe Certified Professional 

Acest certificat se obține prin promovarea a 2 examene din cele disponibile, astfel

Adobe Certified Professional in Visual Design

Adobe Certified Professional in Visual Design validează expertiza individului în crearea și proiectarea esteticii digitale holistice utilizând Adobe Creative Cloud. Această certificare necesită abilități și cunoștințe la nivel profesional pentru a crea și dezvolta în mod eficient active creative digitale.

Adobe Photoshop - Adobe Certified Professional

Photoshop (obligatoriu)

Adobe Illustrator - Adobe Certified Professional

Illustrator

sau

Adobe InDesign - Adobe Certified Professional

InDesign

Adobe Certified Professional in
Web Design

Adobe Certified Professional in Web Design validează expertiza individului în proiectarea și construirea de pagini web utilizând Adobe Creative Cloud. Este nevoie de abilități și cunoștințe la nivel profesional pentru a proiecta și dezvolta în mod eficient site-uri web, machete și interfață cu utilizatorul.

Adobe Dreamweaver - Adobe Certified Professional

Dreamweaver (obligatoriu)

Animate

sau

Adobe Photoshop - Adobe Certified Professional

Photoshop

Adobe Certified Professional in Video Design

Adobe Certified Professional in Video Design validează expertiza individului în crearea și editarea videoclipurilor utilizând Adobe Creative Cloud. Este nevoie de abilități și cunoștințe la nivel profesional pentru a crea în mod eficient grafică, animații și efecte speciale.

Adobe Premiere Pro - Adobe Certified Professional

Premiere Pro (obligatoriu)

Adobe Photoshop - Adobe Certified Professional

Photoshop

sau

Adobe After Effects - Adobe Certified Professional

After Effects

Ce examene se dau pentru a obține o certificare ACA?

Certificarea ACA se poate obține după promovarea oricărui examen din cele 7 examene disponibile. 

Fiecare examen în parte are o serie de recomandări ca și subiect de studiu. Contactează-ne și îți putem pune la dispoziție informațiile complete pentru examenul pe care vrei să îl susții. De asemenea, poți achiziționa testele oficiale Gmetrix, care îți pun la dispoziție o modalitate practică de a exersa tipul de întrebări adresate, precum și modul de susținere al examenului. 

Toate examenele se pot susține doar în limba engleză (nu există opțiunea de examen în limba română). Pentru alte limbi disponibile, poți consulta pagina oficială aici.

Examenele se pot susține în mai multe variante. Cea mai recentă opțiune de examinare disponibilă este ACA CC 2020, pentru care sunt afișate și variantele de aplicații în lista de mai jos. Următoarea variantă va fi ACA CC 2021, data planificată de lansare este luna Iunie 2021 (nu există data estimată momentan și pentru pregătirea Gmetrix pe această versiune)

Visual Design Using Adobe Photoshop - v 21.x

Adobe Photoshop este software-ul de editare a imaginilor standard din industrie, utilizat la nivel mondial de fotografi profesioniști, fotografi amatori și designeri care doresc să-și perfecționeze imaginile digitale depășind ceea ce este captat de cameră.

Graphic design & illustration using Adobe Illustrator - v 24.x

Adobe Illustrator este principalul mediu de design vectorial din industrie pentru crearea graficii scalabile. Profesioniștii din digital media dau viață viziunii lor unice cu forme, culori, efecte și tipografie, utilizând o serie de funcții puternice pentru a lucra rapid la cele mai complexe modele.

Print & digital media publication using Adobe InDesign - v 15.x

Adobe InDesign este un instrument puternic care stabilește noul standard al industriei pentru aspectul paginii tipărite și digitale. Oferind un control perfect asupra pixelilor asupra designului și tipografiei, utilizatorii pot crea machete de pagini elegante și captivante pentru suporturi tipărite sau digitale. Și cu atât de multe funcții noi puternice, studenții certificați verifică abilități mai avansate folosind InDesign decât colegii lor necertificați.

Digital video using Adobe Premiere Pro - v 14.x

Odată cu avansarea rapidă a tehnologiei video și multimedia, Adobe Premiere Pro ajută la producerea și editarea de producții mai fluid decât oricând. Și utilizatorii nu au nevoie de un buget la box-office pentru a susține următorul lor lung metraj - doar abilitățile.

Visual effects & motion graphics using Adobe After Effects - v 17.x

Adobe After Effects este software-ul standard pentru industria grafică în mișcare și efecte vizuale. Creați titluri cinematografice, prezentări și tranziții. Porniți un foc sau faceți să plouă. Animează un logo sau un personaj. Cu After Effects CC, puteți lua orice idee și o puteți face să se miște.

Multiplatform animation using Adobe Animate CC - v 20.x

Odată cu evoluția de la Flash Professional la Animate CC, se schimbă și certificarea Adobe Certified Associate. Examenul Adobe Animate CC încorporează actualizările și îmbunătățirile găsite în noul software. Examenul Animate CC validează abilitățile unei persoane utilizând instrumentul principal de animație. Examenul ACA Animate CC demonstrează că un student are abilitățile necesare pentru a crea conținut dinamic și captivant necesar unei cariere în animație și design.

Certificarea ACA Animate CC este disponibilă pentru versiunea Creative Cloud (CC) a software-ului Adobe.

Web authoring using Adobe Dreamweaver - v 20.x

Software-ul Adobe Dreamweaver este standardul din industrie pentru crearea și editarea de site-uri web și aplicații mobile bogate în conținut HTML bogat. Prin utilizarea Fluid Grid Layout, proiectanții construiesc designuri web complexe cu layout-uri adaptive pentru un nivel cu totul nou de compatibilitate multiplatforma.

Ce trebuie să fac ca să dau examenele?

 • Te pregătești (adică înveți)! Dacă nu știi exact ce să înveți, sau nu știi dacă ai suficiente cunoștințe pentru a promova un anumit examen, click pe butonul de mai jos, completează datele tale și te contactăm noi ca să găsim cea mai bună soluție pentru tine.
 • Achiziționezi voucherul pentru susținerea examenului/examenelor. Plata se face cu cel puțin 2 zile înaintea susținerii examenului.
 • Găsești opțiunile de vouchere mai jos. Dacă nu știi ce să alegi, contactează-ne (la 0729-679460  sau pe  WhatsAppTelegram) și te ajutăm noi.
 • Programezi data și ora la care vrei să susții examenul (Dacă ai deja voucherul/voucherele achiziționate, programarea se poate face telefonic la 0729-679460 sau  pe  WhatsAppTelegram). Examenul se susține în această perioadă în sistem ONLINE, e nevoie să ai doar un computer și o conexiune stabilă de internet.
 • Te prezinți la sediul Centrului UPGRADE Intri pe link-ul pe care ți-l vom trimite pe email, la data și ora programată și susții examenul.

Pentru susţinerea examenelor necesare certificării ACA, e nevoie să achiziționezi câte un voucher pentru fiecare examen (sau un pachet).

Fiecare voucher este valabil 1 an de zile.
Fiecare examen se susține online și durează între  50 de minute .
Rezultatele sunt afișate imediat după finalizarea examenului.

Certificările ACA devin neactuale după trei ani de la data emiterii. 

Dacă ai alte întrebări la care nu am răspuns, ne poți contacta prin orice metoda specificată mai sus, sau poți consulta pagina oficială de FAQ.

Cât costă o certificare ACA - Adobe Certified Associate?

Tip voucher

Preț educațional*

Preț întreg

Vouchere examinare

1 Examen ACA

300,00 leiAdaugă în coș

350,00 leiAdaugă în coș

Pachet (1 Examen + Reexaminare**) ACA

350,00 leiAdaugă în coș

400,00 leiAdaugă în coș

Pregătire pentru examene

GMetrix Test Practic ACA
O singură aplicație - 1 utilizator

300,00 leiAdaugă în coș

300,00 leiAdaugă în coș

GMetrix Test Practic ACA
Suita completă*** - 1 utilizator

450,00 leiAdaugă în coș

450,00 leiAdaugă în coș

Oferte speciale Vouchere Examene + Pregătire

Voucher 1 Examen ACA + Reexaminare + 

GMetrix Test Practic (O singură aplicație) - 1 utilizator

600,00 leiAdaugă în coș

650,00 leiAdaugă în coș

Vouchere examinare

1 Examen ACA

Preț educațional*

300,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

350,00 leiAdaugă în coș

Pachet (1 Examen + Reexaminare) ACA

Preț educațional*

350,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

400,00 leiAdaugă în coș

Pregătire pentru examene

GMetrix Test Practic ACA - O singură aplicație - 1 utilizator

Preț educațional*

300,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

300,00 leiAdaugă în coș

GMetrix Test Practic MTA - Suita completă*** - 1 utilizator

Preț educațional*

450,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

450,00 leiAdaugă în coș

Oferte speciale Vouchere Examene + Pregătire

Voucher 1 Examen ACA + Reexaminare + GMetrix Test Practic (O singură aplicație) - 1 utilizator

Preț educațional*

600,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

650,00 leiAdaugă în coș

* Prețul educațional se aplică elevilor, studenților și șomerilor.

**Reexaminarea se poate da după ce au trecut 24 ore de la ora la care a început examinarea inițială. Voucherul de reexaminare e valabil 30 zile de la data examinării inițiale.

***Suita completă GMetrix conține testări diferite pentru fiecare tip de examen ACA.

>