Certificare IT Specialist

Ce este o certificare ITS (IT Specialist)?

Programul IT Specialist este o modalitate prin care studenții pot valida competențele IT entry level căutate de angajatori.
Programul IT Specialist se adresează candidaților care iau în calcul sau sunt la începutul unei cariere în tehnologia informației.
Studenții își pot certifica cunoștințele într-o gamă largă de subiecte IT:

 • dezvoltarea de software,
 • administrarea bazelor de date,
 • rețea și securitate,
 • mobilitate și gestionarea dispozitivelor
 • codificare

Ce este Certiport?

Certiport, o marca a Pearson VUE, ajută oamenii să reușească prin certificare. Certificatele Certiport sunt recunoscute la nivel global si au ca scop sporirea productivității si valorii individuale.

Certiport a fost înființat în 1997 și în prezent examenele Certiport pot fi susținute în întreaga lume, prin intermediul a peste 14000 de Centre Autorizate de Testare. 

Anual se susțin în jur de 3 milioane de examene, în 148 țări, în 26 limbi.

Certiport dispune de un portofoliu sofisticat de programe de certificare, pe lângă certificările ITS (Information Technology Specialist), mai include și certificările MOS (Microsoft® Office Specialist), IC3, sau ACA (Adobe® Certified Associate).

În România, furnizorul autorizat Certiport este Certipro. Acesta se ocupă cu autorizarea centrelor de testare și cu promovarea certificărilor Certiport în România.

Certificarea IT Specialist - punctul de plecare către o cariera în IT

Începând cu februarie 2019, Microsoft a renunțat la certificarea MCP (Microsoft Certified Professional) în favoarea noilor certificări bazate pe roluri (roll-based certification).

Certiport a creat My Pathways pentru a veni în ajutorul candidaților. My Pathways este un nou instrument conceput pentru a îmbunătăți contul online al unui candidat și pentru a evidenția realizările acestora, pentru a le urmări progresul și pentru a oferi direcții cu privire la oportunități suplimentare de certificare. Cu date de pe piața forței de muncă, informații salariale și instrumente de construire a CV-urilor disponibile într-o singură locație, My Pathway le permite candidaților să exploreze cu ușurință opțiunile academice sau carierele pe baza acreditărilor pe care le-au câștigat, ajutându-i să își desfășoare unele dintre cele mai solicitate locuri de muncă de astăzi.

Ai mai jos căile de parcurs pentru anumite roluri, care conțin certificări IT Specialist. Informația în varianta originală (în engleză) o găsești aici

IT Technical Support Specialist

Acreditarea IT Technical Support Specialist vă poate oferi fundația pe care o caută managerii echipei de asistență. Puteți avea încredere în abilitățile dvs. fundamentale, care se vor accelera rapid, oferind în același timp viitorului angajator încrederea în cunoștințele dvs. tehnice. Obținerea acestei acreditări este o modalitate puternică de a deschide ușa către oportunitate.

Certificări necesare (toate cele 3):

 1. IT Specialist Device Configuration and Management 
 2. IT Specialist Networking
 3. IT Specialist Network Security
 

Application Developer

Aplicațiile sunt mult mai complicate decât le acordăm credit. Dezvoltatorii din spatele aplicațiilor pe care le folosim trebuie să ia în considerare experiența utilizatorului front-end, funcționalitatea back-end și orice altceva între ele. Acreditarea pentru dezvoltator de aplicații vă oferă o gamă largă de cunoștințe pentru a aduce contribuții valoroase și decizii în cunoștință de cauză, indiferent de ce parte a dezvoltării vă concentrați. Dacă doriți să stabiliți o carieră stabilă și care să plătească excelent, deveniți dezvoltator de aplicații obținând acreditarea de dezvoltator de aplicații.

Examene necesare (toate cele 4):

 1. IT Specialist HTML and CSS
 2. IT Specialist JavaScript
 3. IT Specialist Software Development
 4. IT Specialist HTML5 Application Development
 

Assistant IT Project Manager

Ești întotdeauna liderul grupului care ține totul și toți organizați având în vedere un scop final? Necesitând atenție la detalii, organizare și urmărire, joburile de management de proiect pot fi o cale excelentă de carieră. Oamenii foarte organizați capabili de multitasking prosperă în carierele de gestionare a proiectelor. Indiferent de industrie, managerii de proiect acționează ca legătură și sursă centrală de informații pentru a se asigura că lucrurile se fac corect, la timp și în limita bugetului. Finalizarea căii Asistent IT Project Manager ilustrează faptul că aveți abilitățile necesare pentru a prospera în managementul de proiect.

Examene necesare (toate 3):

 1. PMI Project Management Ready
 2. IT Specialist Software Development
 3. Communication Skills Business
 

Cybersecurity Associate (Din 2022)

Pe măsură ce tehnologia se împletește din ce în ce mai mult de-a lungul vieții noastre, avem nevoie de mai mulți oameni care să aibă abilitățile necesare pentru a se asigura că tehnologia este păstrată în siguranță și nu ne expune unor actori ilegali hotărâți să exploateze informațiile noastre sensibile. Cybersecurity Associates sunt forța de muncă de protecție de care avem nevoie pentru a păstra ordinea și a menține continuitatea activității. Această cale confirmă faptul că aveți abilitățile pe care angajatorii le caută atunci când angajează persoane gata să deservească și să protejeze proprietatea intelectuală, asigurând în același timp că operațiunile comerciale evită perturbarea.

Examene necesare (toate 3):

 1. EC-Council Ethical Hacker Associate
 2. EC-Council Cyber Forensics Associate
 3. IT Specialist Cybersecurity

Web Developer Freelancer

Cu toții am văzut exemple de site-uri web excelente, dar am văzut și site-uri teribile. Fie că este vorba de un site de comerț electronic, de o comunitate online, de un centru de informații sau de portofoliul dvs. personal, un bun design web ne atrage atenția și oferă direcție cu ușurință. Designul web este ceea ce separă afacerile de succes de cele dispărute în fundal. Cu calea de Web Developer Freelancer, puteți arăta lumii că aveți abilitățile de a proiecta în mod eficient având în vedere imaginea mai largă, având în același timp tenacitatea antreprenorială de a reuși în propriile condiții.

Examene necesare (toate 4):

 1. IT Specialist HTML and CSS
 2. IT Specialist JavaScript
 3. Adobe Certified User Photoshop
 4. Entrepreneurship and Small Business
 

App Development Freelancer

Cererea de abilități de dezvoltare a aplicațiilor mobile în iOS este mare. Cererea pentru dezvoltatorii de calitate este și mai mare. Obținerea acreditării App Development Freelancer (Freelancer pentru dezvoltarea aplicațiilor) este cea mai bună modalitate de a demonstra că aveți abilitățile și experiența pentru a începe o carieră în dezvoltarea aplicațiilor. Dezvoltatorii de aplicații mobile folosesc limbaje de programare precum HTML5 și Swift pentru a crea, testa și dezvolta aplicații atractive pe dispozitive mobile. Aceștia sunt responsabili pentru dezvoltarea codului sursă pentru aplicațiile software. Cel mai bun și mai eficient mod de a vă pregăti pentru succes în industrie este să dețineți abilitățile validate care provin din obținerea acreditării App Development Freelancer.

Examene necesare:

 1. IT Specialist HTML App Development
 2. App Development with Swift
 3. Entrepreneurship and Small Business
 

Ce examene se dau pentru a obține o certificare IT Specialist?

Certificarea ITS se poate obține după promovarea oricărui examen din cele 13 examene disponibile. Acestea sunt grupate în 3 categorii.

Fiecare examen în parte are o serie de recomandări ca și subiect de studiu. Contactează-ne și îți putem pune la dispoziție informațiile complete pentru examenul pe care vrei să îl susții. De asemenea, poți achiziționa testele oficiale Gmetrix, care îți pun la dispoziție o modalitate practică de a exersa tipul de întrebări adresate, precum și modul de susținere al examenului. 

ITS Databases

Candidații la acest examen vor demonstra cunoștințe fundamentale despre cum să proiecteze și să interogheze baze de date relaționale, cum ar fi MySQL, Microsoft SQL Server sau Oracle.

ITS Software Development

Candidații la acest examen vor demonstra abilități de bază de dezvoltare software, inclusiv programare orientată obiect, aplicații web și baze de date. Se așteaptă ca candidații să aibă o anumită experiență cu C # și ANSI SQL.

ITS Networking

Candidații la acest examen vor demonstra cunoștințe și abilități fundamentale de rețea, inclusiv TCP / IP, servicii de rețea, topologii de rețea și depanare în medii cu fir și fără fir.

ITS Network Security

Candidații la acest examen vor demonstra cunoștințe și abilități fundamentale de securitate, inclusiv o înțelegere a principiilor de securitate de bază privind securitatea sistemului de operare, securitatea rețelelor și dispozitivelor și practicile de calcul securizate.

ITS JavaScript

Candidații la acest examen vor demonstra că pot recunoaște, scrie și depana cod JavaScript care va rezolva logic o problemă.

ITS Java

Candidații la acest examen vor demonstra că pot recunoaște, scrie și depana cod Java care va rezolva logic o problemă.

ITS Python

Candidații la acest examen vor demonstra că pot recunoaște, scrie și depana cod Python care va rezolva logic o problemă.

 

ITS HTML și CSS

Candidates for this exam will demonstrate that they can structure a webpage using HTML elements and create and apply styles using CSS.

ITS HTML5 Application Development

Candidații la acest examen își vor demonstra capacitatea de a utiliza HTML5, CSS și JavaScript pentru a crea aplicații web receptive care vor rula pe o varietate de dispozitive tactile, inclusiv PC-uri, tablete și telefoane.

ITS Device Configuration and Management

Candidații la acest examen vor demonstra abilități fundamentale și o cunoaștere de bază a dispozitivelor Windows și a mobilității.

ITS Artificial Intelligence

Candidații la acest examen sunt studenți cu AI și sunt pregătiți pentru utilizarea profesională a AI, înțelegând modul în care AI poate fi utilizată pentru rezolvarea problemelor.

ITS Cloud Computing

Candidații la acest examen vor fi capabili să identifice și să descrie soluții finale care să folosească tehnologiile cloud, considerații care se întind pe soluții și „arta posibilului” în utilizarea cloud pentru a dezvolta soluții.

ITS Computational Thinking

Candidații la acest examen descompun probleme, colectează și analizează date, recunosc modele în date, reprezintă date prin abstracții și automatizează soluții utilizând gândirea algoritmică.

Ce trebuie să fac ca să dau examenele?

 • Te pregătești (adică înveți)! Dacă nu știi exact ce să înveți, sau nu știi dacă ai suficiente cunoștințe pentru a promova un anumit examen, click pe butonul de mai jos, completează datele tale și te contactăm noi ca să găsim cea mai bună soluție pentru tine.
 • Achiziționezi voucherul pentru susținerea examenului/examenelor. Plata se face cu cel puțin 2 zile înaintea susținerii examenului.
 • Găsești opțiunile de vouchere mai jos. Dacă nu știi ce să alegi, contactează-ne (la 0729-679460  sau pe  WhatsAppTelegram) și te ajutăm noi.
 • Programezi data și ora la care vrei să susții examenul (Dacă ai deja voucherul/voucherele achiziționate, programarea se poate face telefonic la 0729-679460 sau  pe  WhatsAppTelegram). Examenul se susține în această perioadă în sistem ONLINE, e nevoie să ai doar un computer și o conexiune stabilă de internet.
 • Te prezinți la sediul Centrului UPGRADE Intri pe link-ul pe care ți-l vom trimite pe email, la data și ora programată și susții examenul.

Pentru susținerea examenelor necesare certificării ITS, e nevoie să achiziționezi câte un voucher pentru fiecare examen.

Fiecare voucher este valabil 1 an de zile.
Fiecare examen se susține online și durează 50 de minute.
Rezultatele sunt afișate imediat după finalizarea examenului.

Cât costă o certificare ITS?

Tip voucher

Preț educațional*

Preț întreg

Vouchere examinare

1 Examen ITS

350,00 leiAdaugă în coș

450,00 leiAdaugă în coș

Pachet (1 Examen + Reexaminare**) ITS

450,00 leiAdaugă în coș

520,00 leiAdaugă în coș

Pregătire pentru examene

GMetrix Test Practic ITS
O singură aplicație - 1 utilizator

300,00 leiAdaugă în coș

300,00 leiAdaugă în coș

GMetrix Test Practic ITS
Suita completă*** - 1 utilizator

450,00 leiAdaugă în coș

450,00 leiAdaugă în coș

Oferte speciale Vouchere Examene + Pregătire

Voucher 1 Examen ITS + Reexaminare + 

GMetrix Test Practic (O singură aplicație) - 1 utilizator

650,00 leiAdaugă în coș

710,00 leiAdaugă în coș

Vouchere examinare

1 Examen ITS

Preț educațional*

350,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

450,00 leiAdaugă în coș

Pachet (1 Examen + Reexaminare) ITS

Preț educațional*

450,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

520,00 leiAdaugă în coș

Pregătire pentru examene

GMetrix Test Practic ITS - O singură aplicație - 1 utilizator

Preț educațional*

300,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

300,00 leiAdaugă în coș

GMetrix Test Practic ITS - Suita completă*** - 1 utilizator

Preț educațional*

450,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

450,00 leiAdaugă în coș

Oferte speciale Vouchere Examene + Pregătire

Voucher 1 Examen ITS + Reexaminare + GMetrix Test Practic (O singură aplicație) - 1 utilizator

Preț educațional*

650,00 leiAdaugă în coș

Preț întreg

710,00 leiAdaugă în coș

* Prețul educațional se aplică elevilor, studenților și șomerilor.

**Reexaminarea se poate da după ce au trecut 24 ore de la ora la care a început examinarea inițială. Voucherul de reexaminare e valabil 30 zile de la data examinării inițiale.

***Suita completă GMetrix conține testări diferite pentru fiecare tip de examen ITS.

>