Certificare MTA – Microsoft Technology Associate

Programul de certificare Microsoft Technology Associate (MTA) a servit ca un atu crucial pentru furnizarea și validarea abilităților fundamentale pentru oricine se aventurează în lumea largă a IT și a fost o parte importantă a portofoliului de examene Certiport.

Microsoft a decis recent să își dezvolte certificările pentru a se concentra pe rolurile de locuri de muncă folosind tehnologia Microsoft. La 16 februarie 2021, s-a anunțat că, din cauza acestor modificări, Microsoft a ales să retragă programul MTA.

Începând cu 1 iulie 2021, nu vom mai vinde examene de certificare Microsoft Technology Associate (MTA). Examenele Microsoft Technology Associate (MTA) se vor retrage oficial la 30 iunie 2022. Începând cu 1 iulie 2022, Certiport va suspenda toate livrările examenului MTA.

Ce este o certificare MTA (Microsoft Technology Associate)?

Certificarea Microsoft Technology Associate (MTA) este o acreditare Entry Level care validează abilitățile și cunoștințele fundamentale în domeniul tehnologiei în rândul studenților și solicitanților de locuri de muncă care urmează o carieră în tehnologie. MTA abordează o gamă largă de concepte tehnologice critice cu examene care sunt concepute pentru a evalua și valida concepte tehnice de bază în trei domenii principale:

 • Developer
 • Database
 • IT Professional

Ce este Certiport?

Certiport, o marca a Pearson VUE, ajută oamenii să reușească prin certificare. Certificatele Certiport sunt recunoscute la nivel global si au ca scop sporirea productivității si valorii individuale.

Certiport a fost înființat în 1997 și în prezent examenele Certiport pot fi susținute în întreaga lume, prin intermediul a peste 14000 de Centre Autorizate de Testare. 

Anual se susțin în jur de 3 milioane de examene, în 148 țări, în 26 limbi.

Certiport dispune de un portofoliu sofisticat de programe de certificare, pe lângă certificările MTA (Microsoft® Technology Associate), mai include și certificările MOS (Microsoft® Office Specialist), IC3, sau ACA (Adobe® Certified Associate).

În România, furnizorul autorizat Certiport este Certipro. Acesta se ocupă cu autorizarea centrelor de testare și cu promovarea certificărilor Certiport în România.

Certificarea MTA - punctul de plecare către o cariera în IT

Fiind calea preferată către examenele Microsoft Certified Professional, precum Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) și Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD), MTA este punctul de plecare ideal pentru oricine este interesat să înceapă o carieră în tehnologie.

MTA - certification Path

Ce examene se dau pentru a obține o certificare MTA?

Certificarea MTA se poate obține după promovarea oricărui examen din cele 12 examene disponibile. Acestea sunt grupate în 3 categorii.

Fiecare examen în parte are o serie de recomandări ca și subiect de studiu. Contactează-ne și îți putem pune la dispoziție informațiile complete pentru examenul pe care vrei să îl susții. De asemenea, poți achiziționa testele oficiale Gmetrix, care îți pun la dispoziție o modalitate practică de a exersa tipul de întrebări adresate, precum și modul de susținere al examenului. 

 • Developer Exams

 • Database Exams

 • IT Infrastructure Exams

Software Development Fundamentals - Exam 98-361 - noul examen: IT Specialist – Software Development

Candidații la acest examen încearcă să dovedească abilitățile de bază de dezvoltare software. Înainte de a susține acest examen, candidații ar trebui să aibă cunoștințe fundamentale solide despre subiectele prezentate în ghidul de pregătire.

Se recomandă candidaților să fie familiarizați cu conceptele și să aibă experiență practică cu tehnologiile descrise aici fie urmând cursuri de formare relevante, fie lucrând cu tutoriale și mostre disponibile pe MSDN și în Microsoft Visual Studio.

HTML5 Application Developer Fundamentals - Exam 98-375 - noul examen: IT Specialist HTML5 Application Development

Candidații la acest examen încearcă să dovedească abilitățile de bază ale dezvoltării aplicațiilor pentru clienți HTML5 care vor rula pe dispozitivele tactile de astăzi (PC-uri, tablete și telefoane). Deși HTML este adesea considerat o tehnologie web care este redată într-un browser pentru a produce o interfață de utilizare, acest examen se concentrează pe utilizarea HTML5, CSS3 și JavaScript pentru a dezvolta aplicații client.

Înainte de a susține acest examen, candidații ar trebui să aibă cunoștințe fundamentale solide despre subiectele prezentate și să aibă o experiență practică cu tehnologiile conexe, fie urmând cursuri de formare relevante, fie lucrând cu tutoriale și mostre disponibile pe MSDN și în Microsoft Visual Studio.

Introduction to Programming Using Python - Exam 98-381 - noul examen: IT Specialist – Python

Candidații la acest examen ar trebui să fie capabili să recunoască și să scrie codul Python corect din punct de vedere sintactic, să recunoască tipurile de date acceptate de Python și să recunoască și să scrie cod Python care va rezolva logic o problemă dată.

Se așteaptă de la candidați să fi avut, cel puțin, instruire și / sau experiență practică (150 de ore) cu limbajul de programare Python, să fie familiarizați cu caracteristicile și capacitățile sale și să înțeleagă cum să scrie, să depaneze și să se mențină bine format, cod Python bine documentat.

Introduction to Programming Using JavaScript - Exam 98-382 - noul examen: IT Specialist – JavaScript

Candidații la acest examen ar trebui să poată recunoaște și scrie cod JavaScript corect din punct de vedere sintactic, să utilizeze tipuri de date acceptate de JavaScript și să recunoască și să scrie cod JavaScript care va rezolva logic o problemă dată.

Se așteaptă de la candidați să aibă, la minimum, instrucțiuni și / sau experiență practică (150 de ore) cu limbajul de programare JavaScript, să fie familiarizați cu caracteristicile și capacitățile sale și să înțeleagă cum să scrie, să depaneze și să se mențină bine format, cod JavaScript bine documentat.

Introduction to Programming Using HTML and CSS - Exam 98-383 - noul examen: IT Specialist – HTML and CSS

Candidații la acest examen ar trebui să fie capabili să recunoască și să scrie HTML și CSS corect din punct de vedere sintactic, să structureze datele folosind elemente HTML și să creeze și să aplice stiluri folosind CSS.

Se așteaptă de la candidați să aibă, la minimum, instrucțiuni și / sau experiență practică de aproximativ 150 de ore cu HTML și CSS, să fie familiarizați cu caracteristicile și capacitățile lor și să înțeleagă cum să scrie, să depaneze și să mențină HTML bine format Cod CSS.

Introduction to Programming Using Java - Exam 98-388 - noul examen: IT Specialist – Java

Candidații la acest examen necesită instruire și / sau experiență practică (150 de ore) cu Java, sunt familiarizați cu caracteristicile și capacitățile sale și înțeleg cum să scrie, să depaneze și să mențină un cod Java bine format, bine documentat.

Această certificare entry level este destinată dezvoltatorilor de aplicații care lucrează cu Java. Codul utilizat în examen este Java SE, iar sintaxa utilizată în acest examen este compatibilă cu Java 6 SE prin cea mai recentă versiune.

Ce trebuie să fac ca să dau examenele?

 1. Te pregătești (adică înveți)! Dacă nu știi exact ce să înveți, sau nu știi dacă ai suficiente cunoștințe pentru a promova un anumit examen, click aici și te contactăm noi ca să găsim cea mai bună soluție pentru tine.
 2. Achiziționezi voucherul pentru susținerea examenului/examenelor. Plata se face cu cel puțin 2 zile înaintea susținerii examenului.
  Găsești opțiunile de vouchere mai jos. Dacă nu știi ce să alegi, contactează-ne (la 0729-679460  sau pe  WhatsAppTelegram) și te ajutăm noi.
 3. Programezi data și ora la care vrei să susții examenul (Dacă ai deja voucherul/voucherele achiziționate, programarea se poate face telefonic la 0729-679460 sau  pe  WhatsAppTelegram). Examenul se susține în această perioadă în sistem ONLINE, e nevoie să ai doar un computer și o conexiune stabilă de internet.
 4. Te prezinți la sediul Centrului UPGRADE Intri pe link-ul pe care ți-l vom trimite pe email, la data și ora programată și susții examenul.

Pentru susţinerea examenelor necesare certificării MTA, e nevoie să achiziționezi câte un voucher pentru fiecare examen (sau un pachet).

Fiecare voucher este valabil 1 an de zile.
Fiecare examen se susține online și durează între 45 și 50 de minute (durata fiecărui examen e specificată mai sus).
Rezultatele sunt afișate imediat după finalizarea examenului.

Cât costă o certificare MTA?

Începând cu 1 iulie 2021, nu vom mai vinde examene de certificare Microsoft Technology Associate (MTA). Examenele Microsoft Technology Associate (MTA) se vor retrage oficial la 30 iunie 2022. Începând cu 1 iulie 2022, Certiport va suspenda toate livrările examenului MTA.

>